Dietetyk kliniczny (psychodietetyk)

Nasz specjalista:

O mnie: Z wykształcenia i pasji jestem żywieniowcem, pracuję także jako wykładowca dietetyki, prowadzę kursy i szkolenia z zakresu żywienia, dietetyki i psychodietetyki.

Ukończyłam studia magisterskie na kierunku Usługi Żywieniowe i Dietetyka na Uniwersytecie Morskim w Gdyni, a także Psychodietetykę na Uniwersytecie Humanistycznospołecznym SWPS w Sopocie. A inżynierskie na kierunku Towaroznawstwo i Zarządzanie Jakością na Akademii Morskiej w Gdyni. Wiedza z tych zakresów jest idealnym uzupełnieniem i klamrą spinającą naukę o żywieniu z profesjonalnym psychologicznym podejściem do pacjenta.

Dla Ciebie: Osobiście nie uznaję słowa „dieta”, które tworzy w głowie wizję niesmacznego i skrajnie restrykcyjnego okresowego trwania na sałacie i wodzie. Uważam, że kluczem do sukcesu jest zmiana myślenia o jedzeniu jako o przyjemności i codziennym przywileju sprawiania sobie i bliskim radości, sposobu na budowanie dobrych relacji międzyludzkich i własnego dobrostanu.

W postępowaniu dietetycznym korzystam z rekomendacji Instytutu Żywności i Żywienia oraz EBM (evidence-based medicine) czyli praktyki medycznej opartej na wiarygodnych i aktualnych publikacjach naukowych.

Coś o mojej pasji: Poza dietetyką pasjonuję się lotnictwem oraz motocyklami, co pochłania każdą moją wolną chwilę, więc jeśli nie spotkamy się na szkoleniu, wykładach czy w gabinecie na konsultacji, to istnieje duże prawdopodobieństwo, że miniemy się na jakimś zlocie motocyklowym albo pomacham z samolotu skrzydłami. Do zobaczenia 😉

Wizyta u dietetyka

Bezpośredni kontakt z dietetykiem:

Kiedy warto zgłosić się do dietetyka klinicznego? 

 W przypadku zmagania się z takimi chorobami, jak: